Online hjælpepakke til lærere, forældre og elever

14.01.21
Vi har samlet en række links til gode online kultur- og videnstilbud til børn

Herunder finder I en række online tilbud og kulturoplevelser for børn, der kan være gode at kende til i denne tid hvor skoler og kulturinstitutioner er lukkede. Hør fx. Sebastian Klein læse højt, se børne-tv fra dengang far og mor var børn eller gå på opdagelse i Det kongelige Teaters børneunivers og meget mere.

Bøger og historier

eReolen og eReolenGo!

Bibliotekernes tilbud af ebøger og lydbøger. Du kan pt. låne 5 ebøger og 5 lydbøger om måneden. Du skal være bosat i Halsnæs Kommune og være registreret som låner på biblioteket. Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du gøre det hjemmefra med nemID.
Med eReolenGo! appen som er udviklet til børn fra 7 år, er det nemt at finde den næste læseoplevelse.  

Se mere på eReolenGO! >>

Læs og lyt på engelsk på eReolen Global med appen Libby

For store børn (og voksne) som læser på engelsk eller gerne vil lytte til lydbøger på engelsk er det godt at kende eReolen GLobal som tilgås let med appen "Libby". Appen Libby  er gratis og via den er det let finde sin næste læseoplevelse på engelsk som enten e- eller lydbog.
Du skal være bosat i Halsnæs Kommune og være registreret som låner på biblioteket. Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du gøre det hjemmefra med nemID.

Se udvalget af bøger på engelsk for børn og unge >>

Se hvordan du kommer godt igang med appen "Libby"  i denne vejledning >>

Få læst højt af Sebastian Klein

Få læst en række gode børnebøger højt af f.eks. Sebastian Klein og Christine Skou på Carlsen Kids' youtube kanal.

Se videoerne med Sebastian Klein på Carlsen Kids' youtubekanal >>

Gratis børnebøger 

Bag Gratis Børnebøger står syv seje børnebogsforfattere, der tilsammen har skrevet mere end 400 bøger. Bøgerne er til børn i skolealderen. 

Se mere på siden "Gratis børnebøger" >>

Frilæsning

Til børn fra 0.-6. klasse. Portalen kan både bruges i undervisningen og i fritiden, og den har et stort og bredt udvalg af skøn- og faglitteratur. Der er også temaer og opgaver.

Brug din Uni-Login for at få adgang.

Besøg Frilæsning.dk >>

Sprogsporet

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlig læseforståelse for børn i alderen 0-7 år.

På sprogsporet.dk finder du dels en lang række online tilbud, som bibliotekerne og andre aktører inden for sprog og læsning har udviklet.
Ved at oprette dig som personlig abonnent vil du kunne tilgå din egen side, som samler det indhold, der er mest relevant for dig.

Besøg Sprogsporet.dk >>

Gratis undervisningsmateriale til Nicole Boyle Rødtnes bøger

På forfatterens hjemmeside kan du finde læseforståelsesopgaver og svarark til flere af hendes serier for børn der går i 1.-5. klasse. Der er også undervisningsmateriale til flere af hendes romaner for 7.-9. klassetrin.

Find gratis undervisningsmateriale på forfatterens hjemmeside >>

Buggi

Intuitivt inspirationsværktøj, som ved hjælp af emojier, interaktive visuelle elementer, foreslår bøger, der passer til det enkelte barn.
Buggi linker direkte videre til eReolenGO! hvor bøgerne kan lånes online.

Find inspiration med Buggi >>

Podcast

Radionauterne

For nysgerrige og videbegærlige børn. En podcast om forskellige videnskabelige emner for børn i alderen 5-11 år.

Besøg Radionauterne >>

2GOBOG

DR's podcast for unge om bøger. Værterne Smilla, Gadafi, Ida Asbjørn og Vera snakker om bøger, de har læst, og inspirerer andre unge til at læse.

Lyt til 2GOBOG >>

Filmstriben.dk

Bibliotekernes tilbud af dokumentar- og spillefilm. Her kan du finde et bredt udvalg af film for børn i alle aldre. Du skal være logget med bibliotekslogin fra din bopælskommune for at se filmene. Du har adgang til 4 film om måneden.

Film for små børn

I denne kategori finder du korte dokumentarfilm om spændende maskiner i serien "Mægtige maskiner", tegnefilm med "Elefanten Barbar", "Pedersen og Findus", "Thomas og vennerne", "Ellevilde Ella" og spillefilm som f.eks. "Kaptajn Bimse"og meget meget mere. 

Se udvalget af film for små børn her >>

Film for større børn

I udvalget "For større børn" finder du både kortfilm og spillefilm og . f.eks. filmatiseringer af bogsucceser som "Antboy", "De 5", "Otto er et næsehorn", "Hulemanden Sten" og mange mange flere. 

Se udvalget af film for større børn her >>

Film for unge

I kategorien "For unge" finder du et bredt og spændende udvalg af både dokumentar-, kort- og spillefilm inden for en række emner som "LGBT", "Vilde unge", "Er du ensom" mfl.

Se udvalget af film for unge her >>

Andet

Ramasjang hjemmeskole 

På kanalen "Ramasjang hjemmeskole" sendes der hverdag fra kl. 8-14, med værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille. Indholdet er undervisningsorienteret og består af et kurateret udvalg af programmer fra DR Ramasjang. 

Find "Ramasjang hjemmeskole" her >>

Det Kongelige Teater 

Det Kongelige Teater tilbyder en række oplevelser for børn på nettet. Kom f.eks. med bag kulisserne, oplev forestillinger, leg ballet og opera derhjemme, lav kostumer og meget mere. 

Oplev Det Kongelige Teaters børneunivers >>

Randers Regnsskov og Zoo

Find en række spændende dyrevideoer optaget bag kulisserne i hhv. Randers Regnskov og i Zoologisk have. 

Se mere her på Randers Regnskovs facebook >>
Se mere på Zoologisk Haves facebook >>

Faktalink

På Faktalink finder du en masse artikler om samfundsrelevante og historiske emner for videbegærlige og nysgerrige børn.

Målgruppen er folkeskolens ældste klasser og gymnasieelever. Der er også en særlig samling Faktalink light artikler der henvender sig til børn på mellemtrinet, seere på DR Ultra og læsere af Børneavisen.

Faktalink kræver login - enten med bibliotekslogin eller Unilogin.

Besøg Faktalink >>

Kontakt biblioteket

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Kontakt Biblioteket på tlf. 4778 4100

  • Mandag kl.10-13
  • Tirsdag kl. 14-18
  • Torsdag kl. 10-13
     

God fornøjelse!