Låneregler

For at låne, reservere og forny bøger, musik og andre materialer, skal du være oprettet som bruger.
Du kan blive oprettet som bruger på flere måder:
  • Besøge biblioteket i den betjente åbningstid (Husk dit sundhedskort eller anden billedlegitimation)
  • Gå ind på vores hjemmeside og opret dig med NemID

Du skal vælge en 4-cifret pinkode som du kan huske.

Hvis du ønsker det kan du som en service fra Bibliotekerne vælge at få besked, på sms eller mail, 3 dage før du skal aflevere.

Er du under 15 år, skal dine forældre/værge udfylde og underskrive en indmeldelsesblanket. - Find den - nederst på denne side.

Giv straks besked, såfremt du mister dit sundhedskort/lånerkort, eller har mistanke om at det bliver misbrugt, så vi kan spærre det.

Vær opmærksom på, at du er erstatningspligtig i forhold til beskadigede eller bortkomne materialer, som du har lånt hos os.

Få information om, hvordan vi opbevarer og bruger dine data - se her

På Halsnæs Bibliotekerne har vi åbne biblioteker med selvbetjening samt åbningstider med betjening. Du kan få hjælp og vejledning af faguddannet personale i den betjente åbningstid. Se her, for at få flere oplysninger om hvordan du hjælper dig selv - i den selvbetjente åbningstid.

Bemærk dog at du skal være fyldt 16 år, for at kunne komme ind i den selvbetjente åbningstid.

Hvor længe kan du låne?

• Låneperioden er normalt én måned
  • Film og kvikbøger har en låneperiode på 14 dage

Hold øje med hvornår du skal aflevere:

• Udskriv en kvittering, når du låner
  • Log ind på vores hjemmeside, og tjek afleveringsdatoen

Du skal betale et gebyr, hvis du afleverer/fornyer forsent. Hvor sent du afleverer/fornyer - bestemmer hvor stort gebyret bliver:

Takster pr. 1. januar 2012 Voksne Børn
1. uge over tiden 20 kr. 10 kr.
2. uge over tiden 60 kr. 20 kr.
3. uge over tiden 80 kr. 60 kr.
4. uge over tiden 100 kr. 80 kr.
5 uger over tiden, udskrives der regning 230 kr. 120 kr.
8. uge - skylder du mere end 1.000 kr. overgiver vi sagen til inkasso

Hvis du skylder mere end 200 kr., bliver du frataget retten til at låne, indtil sagen er bragt i orden.

Når du afleverer materialer, du har fået en regning på (i din eboks) skal du ikke betale for materialet.  Du skal dog betale stadig betale regningsgebyret.

HUSK!  Selvom sms eller mail beskeden om at aflevere, ikke når frem - så er du stadigvæk selv ansvarlig for at aflevere til tiden.

Når du vil fornye dine materialer:

• Du kan først forny, 7 dage før du skal aflevere
  • Du kan forny, op til 3 gange
  • Du kan ikke forny, hvis materialet er reserveret af andre
  • Du kan IKKE besvare sms'er fra biblioteket - send en ny til 1910, med teksten "forny alle"
  • Du kan IKKE besvare hjemkaldelsesmails fra bibliotekerne - gå ind på vores hjemmeside og prøv at forny - inden på "Min side"

Hvis du afleverer på andre biblioteker, end Frederiksværk eller Hundested:

• Er det bibibliotek du besøger ikke forpligtet til at tage imod dine materialer og returnere dem til Halsnæs Bibliotek
  • Hvis de gør, blive materialet først registret som afleveret, når vi modtager det
  • Du er selv erstatningspligtig, for evt. bortkommet materiale der bliver afleveret på et bibliotek i en anden kommune

Når du vil reservere:

• Kan du gøre det på vores hjemmeside - søg materialet frem og reserver det
  • Kan du gøre det på www.bibliotek.dk - søg materialet frem, reserver det og du kan så hente det her hos os
  • Kan du henvende dig til personalet - i det betjente åbningstid

Når du har reserveret:

• Får du besked på sms eller mail
  • Et 4-cifret tal er dit afhentningsnummer
  • Du henter selv materialet på "Afhentingsreolen", den er orange på Frederiksværk bibliotek og på Hundested bibliotek, er det reolen op ad den blå væg
  • På reolen står materialerne i afhentningsnummerorden - husk at medbringe dit reserveringsnummer
  • HUSK, at låne materialet i selvbetjeningsautomaten

Erstatning

Du er erstatningsansvarlig for materialet, når du har lånt det, uanset om det bliver væk eller ødelagt.

Biblioteket har ikke ansvaret for skader, der sker i låneperioden.

Skulle uheldt være ude, så Kontakt os gerne, så kan vi finde en erstatningspris på materialet, og du undgår yderligere omkostninger

Vi refunderer ikke betalt erstatning, hvis du finder materialet igen.

Vejledende priser ved erstatning:

Materialetype Erstatningspris
Bog, børn 225 kr.
Bog, voksen 350 kr.
CD-bokssæt (pr. cd) 120 kr.
Film (DVD) 1000 kr.
Kassettebånd 250 kr.
Lydbog (CD samt MP3)            500 kr
Spil/Wii 1200 kr.
Bog + AV-sprogkurser 550 kr.
Tegneserier 150 kr.
LP 200 kr.

Udelukkelse og bortvisning

Biblioteket er for alle