Lyt til podcasts om litteratur

24.05.19
Podcasts giver dig mulighed for at dykke ned i bøgernes verden præcis når det passer dig!

Du kan lytte med fra din smartphone, din tablet eller din computer. Lydoptagelsen kan både være ganske kort eller vare flere timer.

Bogfolk
BOGFOLK : Politikens podcast om aktuel litteratur fra den danske bogverden. Anmeldelser og opsamlinger af tidens bogdebatter, specialudsendelser og kommentarer til, hvad der rør sig i den danske bogverden. Afspejler de temaer, der behandles i den daglige avis og i tillægget Bøger. Vært: Jes Stein Pedersen.

Bogklubben
BOGKLUBBEN : En podcastserie med samtaler om et udvalg af bøger fra Gyldendals Bogklubber. Samtalerne er ofte optaget som reportage fra Gyldendal+LIVE-arrangementerne. Samtaler der giver dig lyst til at læse – eller som giver dig ekstra perspektiver på den bog, du allerede har læst. Og som først og fremmest er dedikeret læseoplevelsen og alt det ved livet, vi forstår lidt mere af gennem bøgerne. Produceres af Gyldendal. Vært: Bogklubredaktør Jon Toke Brestisson.

Den 2. radio
BØGER : Litteraturmagasin produceret af Den2radio. Udsendelserne omfatter både nye og gamle skøn- og faglitterære værker, og udmønter sig som forfattersamtaler, præsentationer, oplæsning samt reportager fra den danske litterære scene. Udkommer én gang om måneden. Skiftende værter.

Børnebogcast
Børnebogcast : En podcast til forældre, der savner inspiration til, hvad deres børn selv kan læse og til højtlæsning.
Julie Arndrup, børnebibliotekar, har gæster i studiet og sammen hjælper de dig med at sortere i alle de mange dejlige bøger, der udkommer. Hun snakker med bl.a. børn, forskere og forfattere om læsning og anbefaler bunkevis af gode bøger. Produceret af Københavns Biblioteker.

Klassikere genfortalt
Klassikere genfortalt : Otte klassikere genfortalt af otte danske forfattere. Hver forfatter fortæller om deres yndlingsklassiker som podcast af en halv times varighed. Produceret af DR.

Den 2. radio
Litteratur : Litteraturudsendelserne i Den2Radio dækker bredt. Fra oplæsninger, montager og debat om danske og udenlandske klassikere til den nyeste samtidslitteratur. Redaktionen følger egne lyster og interesser, det er ofte et aktualiserende blik på noget kendt eller et indspark med noget nyt, men endnu ikke så kendt, så det er ikke her man får kontinuerlig dækning af nyudgivelser.

Lyt Lyrik
LYT : Præsenterer danske digtere gennem personlige samtaler og kan inspirere dig til din næste læseoplevelse. I LYT tales der om lyrikken i øjenhøjde, hvert afsnit har et tematisk afsæt for samtalen om, hvad digtene gør ved læseren. Med LYT får du indblik i digternes maskinrum og kan blive inspireret til din næste læseoplevelse.

Læs den
Læs den! : Læseklub i podcast format stiftet af dramaturger Jeppe H. Nissen og Mads Kamp i 2015.
Jeppe og Mads skiftes til at vælge et litterært værk og mødes derefter for at snakke om det.

Månedens forfatter
Månedens Forfatter : Hver måned inviterer Københavns Hovedbibliotek forfatteren til 'Månedens forfatter' ind til et foredrag. Dette foredrag optages og podcastes. Lyt til forfattere som Katrine Marie Guldager, Hans David-Nielsen, Sissel-Jo Gazan m.fl.

Den rette hylde
Den Rette Hylde : En podcast om at få læselysten sat i gang i en verden, hvor det ellers kan være at finde sin rette hylde mellem ambitiøs ønskelæsning og travl hverdag.
Værter: Sissel Ringvad & Rebecca Væver.

SCIFI snak
SCIFI SNAK : Podcast om klassisk science fiction. Handler mest om bøger men af og til tager de også en film med i diskussionen. Værter: Anders Høeg Nissen & Jens Hjerrild Poder – begge har en fælles passion for spekulativ science fiction.

Skønlitteratur på P1
Skønlitteratur på P1 : Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden i Danmark. Man skal synes, at tematiske udsendelser er godt, og at bøger gerne må have politiske eller samfundsdebatterende vinkler.
Værter: Klaus Rothstein & Nanna Mogensen.

Supersnak
Supersnak : Podcast for tegneseriefans om superhelte med to tidligere tegneserieredaktører ved mikrofonerne, Marvel-Morten — alias Morten Søndergård — og Kim Helt — alias Kim Schou.
De har begge redigeret superhelteserier som Spider-Man, X-Men og Superman. Det er sjovt, det er informativt og det er temmelig nørdet. Udkommer hver anden onsdag.

Tid til bøger
TID til BØGER : Et ugentligt bogmagasin, der dykker ned i tidens populære bøger. Podcasten startede i januar 2019 og består af gode historier, interview, montage og lyd.
Vært: Journalist Janus Camara. Produceres af Politikens Forlag.

Ti mestre i Thiemers
TI MESTRE I THIEMERS Er for dig, der selv skriver eller drømmer om det. Gennem foråret 2017 tilbød Thiemers en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter præsenterede præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i. Projektet var støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrede, at alle ti masterclasses blev optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

Young Adults
Young AdultS  -   YAS : Er en podcastserie for unge, af unge, hvor ungdomslitteraturen diskuteres af dem, den er skrevet til. Hver episode tager fat i en kulturoplevelse - et teaterstykke, litteratur, musik, en film, et museumsbesøg, en demonstration eller noget helt andet, og ud fra det diskuteres alt fra klimadebat, sociale medier og stress i skolen til kærlighed, ensomhed, og angst. Podcasten er produceret af Kultur Ø og Kultur S, en del af Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning i samarbejde med teenagepiger.
Vært og producer: Emilie Bernt Haag.

Listen er udarbejdet med inspiration fra bibliotekar ved Køge Bibliotekerne Frederik Nielsen.

Læs på Kontekst og Lyd for mere info om, hvad en podcast er?