Med andres ord

09.09.19
DR og Halsnæs Bibliotekerne går sammen om de store

Sammen med DR tryktester landets biblioteker – heriblandt Halsnæs Bibliotekerne – de store litterære klassikere. Det sker i en fælles kampagne henover efteråret fra uge 35, hvor bibliotekerne i samspil med en række litteraturprogrammer på DR vil byde publikum på ”klassikere på glas”, klassikere omsat til visuelle udstillinger og meget mere. Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening bruger også kampagnen til at kåre ”Hele Danmarks yndlingscitat”.  

I de kommende fem uger dykker danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ‘Med andres ord’, hvor bl.a. litterære citater fører os ind i værkerne.

Et af de store initiativer bliver her et gensyn med ‘Øgendahl og de store forfattere’ i seks nye udsendelser, der gennem en række fiktionelle møder mellem komikeren Mick Øgendahl og store, afdøde forfattere, giver nye og uventede vinkler på deres forfatterskaber og liv.  

Parallelt med de seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’ kan man ligeledes besøge den digitale feature Bøgernes danmarkskort hos dr.dk

Og ikke mindst kan man selvfølgelig gå på gå på opdagelse i de konkrete værker hos Halsnæs Bibliotekerne og opleve særudstillinger med fokus på litterære citater, som bruges som middel til at springe direkte ind i en følelse eller oplevelse fra værkerne.

På den måde håber bibliotekerne, at man som læser og interesserede kan relatere til klassisk litteratur uden først at skulle igennem en forside, titel eller forfatternavn, der måske ikke umiddelbart vækker så meget genklang i ens eget liv.

Se mere på DR.

 

Materialer