Frederiksværkegnens Historiske Forening og ”lån et bibliotek” på andet år.

Samarbejdet forsætter og andre foreninger er velkomne til at deltage.

En lidt tåget januar formiddag mødes jeg igen Bent Petersen formand for Frederiksværkegnens Historiske Forening og Henning Petersen.  De to ældre herre smiler og vi taler om deres brug biblioteket til deres foredrag og foreningsaktiviteter. Det er jo en stor forening med over 400 medlemmer, hvoraf mange har været med i årevis og der er et solidt lokalt kendskab og en stor nysgerrighed omkring egnes særligheder. Samtidig har de også et bredt udsyn til resten af Danmark, hvilket deres foredrag afspejler.
Foreningen har benyttet biblioteket gennem ”Lån et Bibliotek ordningen, som har eksisteret i knapt 2. år. Det handler om at låne loungen og det udstyr som biblioteket har. Forudsætningen er, at andre borgere kan deltage gratis i det pågældende arrangement.

Bent Petersen fortæller, at det er rart og uproblematisk at bruge lokalet, rammerne og udstyret. Der har været noget tilvænning da de i sognehuset kunne sidde mere bekvemt ved et bord og snakke. Nu mingler folk lidt mere i pausen og strækker benene, når kagen skal hentes af de cirka 100 deltager.

Frederiksværkegnens Historiske Forening står selv for at lave kaffe og kage og sælger det til foredraget. ”Folk kommer også meget for det sociale og mange har fundet at det nye sted er fint at være”. Henning fortæller, at der har været en tilvænningsperiode også ift. nogle af de praktiske opgaver, som for eksempel  stole som skal sættes frem og tilbage, men det har løst sig. Det er dog altid rart når frivillige kræfter melder sig og foreningens faste kagebager bliver der sat stor pris på.

Bibliotek og foreningen er i dialog omkring de praktiske ting og der bliver fundet løsninger, så de gratis arrangementer både får reklame med på vejen af biblioteket, men også at småting bliver justeret. Det er for eksempel at nogle PC’er lukker ned når der foregår noget i loungen. Til et arrangement oplevede man at der var nogle brugere, som støjede lidt, men det er de eneste géner, der har været på de mindst 10 gange foreningen har brugt biblioteket.
Vil du eller din forening gerne lave et ”Lån et Bibilotek” arrangement så kontakt Nikolaj Petersen nipe@halsnaes.dk eller Annette Ridder. anri@halsnaes.dk
Du kan læse mere og hvordan du eller din forening kan have glæde af ”Lån et bibliotek”  ved at klikke her.