Billetsalget er ikke åbent

Skaber du selv en uretfærdig verden?

25.04.18
Forsker præsentere de nyeste resultater på Frederiksværk bibliotek

Bliv skarp på din egen bias - og måske andres. Hør et foredrag om at du og alle andre ofte har forudindtaget meninger. Eller måske du har rigtig gode privilegier, som du ikke var klar over - eller bliver holdt udenfor?

Du kan være med til at ændre forkerte antagelser, men det er svære end man lige tror. Et foredrag om ubevidste biases, om repræsentation i virksomheder, kultur og medier, og om hvordan de billeder og historier, vi omgiver os med, påvirker vores syn på os selv og på omverden.

Verden er fyldt med diversitet, men det er vores kultur, medier og virksomheder ikke: Der er flere direktører i Storbritanniens S&P1500-firmaer, der bærer navnene John, Robert eller William, end der er kvindelige direktører i samtlige virksomheder på listen.

Danske sociologer har vist, at ’Hassan’ skal sende 52 procent flere jobansøgninger end William for at blive inviteret til jobsamtale. I USA vil et essay underskrevet af ’John’ få en højere karakter, end hvis det selvsamme essay underskrives af ’Jane’ – uanset om en mand eller kvinde giver karakter ... Hvorfor? Og hvordan kan det være, at vi alle sammen lader til at lave de samme skævvredne konklusioner?

Foredraget vil præsentere resultater fra tidligere forskning om ’ubevidste biases’, berøre, hvordan historier og billeder påvirker os, samt redegøre for nogle af de gevinster, vi går glip af, når vi ikke omfavner diversiteten.

Hør meget mere denne aften. Glæd dig til at møde Sabrina Vitting-Seerup.

Gratis at deltage - men tilmeldig på SMS til 30104168 eller nipe@halsnaes.dk