Foredrag, integration, Frederiksværk Bibliotek, Lektiecafé

Frederiksværk Bibliotek
For alle
Lektiecafé

Kunsten at integrere en dansker –et tankevækkende og humoristisk foredrag om et liv i etnocentriens tegn.

30.08.17
I Kunsten at integrere en dansker går journalist, skuespiller og debattør Fadime Turan med humor, hjerte og engagement i kødet på integrationsdebatten og det årelange forhold (eller mangel på samme) mellem ”gamle” og ”nye” danskere.

Fadime Turan fortæller ærligt og underholdende om at vokse op i Roskildes svar på Gazastriben. Om at være det eneste indvandrerbarn i sin klasse. Om at have en far, der taler dårligere dansk end Prins Henrik. Om at være skuespiller og kun blive castet til at spille undertrykt slørkvinde eller terroristsympatisør. Og om at finde en ny identitet i København hvor alle er indvandrere - selv jyderne.

”Jeg har brugt det meste af min barndom og ungdom på at vælge side, som om der kun var et enten eller,” siger Fadime. ”I dag ved jeg, at der er et både og, og det er blandt andet det, jeg gerne vil fortælle om.”
Kunsten at integrere en dansker er et kærligt og ærligt oplæg til debat og en opfordring til samtale og lydhørhed i en integrationsdebat, der ofte handler for meget om ”dem” og for lidt om ”os”.

Advarsel: Foredraget kan føre til tab af fordomme og omstrukturering af opfattelser.