Voksenarrangementer

En aften med Dostojevskij - teater og foredrag

Viktor Melnikov & Adam Ørvad
Oplev en enestående teateraften i Gøgereden på Frederiksværk Bibliotek med teater, foredrag og dampende varm russisk te.
Tid
18:00 - 20:30
Pris
Billet: 50 kr.
Adresse

Torvet 41
3300 Frederiksværk
Danmark

Biblioteket indbyder til en aften med Dostojevskij og stof til eftertanke.

Oplev forestillingen Et latterligt menneskes drøm og mød efterfølgende litteraturprofessor Benjamin Boysen som vil bringe os tættere på Dostojevskijs forfatterskab og hans samtid.

Et latterligt menneskes drøm er Dostojevskijs korteste og mest gådefulde værk. Blot 22 sider som kan læses og høres på mindre end en time og som omfavner hele essensen af forfatterskabet.

I skikkelse af skuespiller Viktor Melnikov møder vi det latterlige menneske som har overgivet sig til livets ligegyldighed. I en drøm skyder han sig selv i hjertet. Skuddet åbner døren til dødsriget og fører ham til paradis, hvor han får indsigt i sandheden om mennesket. 

Et scenisk værk om et menneskes søgen efter sandheden. Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre? Begreber som skam, misundelse og egoisme fører til ondskab. Hvor mange kan sige sig fri for at have disse følelser? Dostojevskijs dybe budskab er, at vi alle er medskyldige i denne verdens ondskab og har et ansvar for at gøre det godt igen.

Medvirkende: Skuespiller Viktor Melnikov & Adam Ørvad (accordeon)
Instruktør: Slava Kokorin (1944-2017)
Scenograf: Sergei Boguslavsky
Dramaturgiske assistenter: Sasha Lystrup Andersen, Keld Thaarup (1934-2017)
Kostumedesigner: Caspar Andreas Jørgensen
Komponist: Pjotr Tjajkovskij, Adam Ørvad, Hanne Ørvad, Mogens Christensen &Erik Højsgaard
Dramatiker, forfatter: Fjodor M. Dostojevskij
Oversætter: Viktor Melnikov
Producent: Teater-Oplevelser til eftertanke