Fantasy for voksne

28.11.18
Er du også vild med fantasy? Så find din nye bog eller serie i denne emneliste

 

Fantasy. Alene ordet skaber billeder. Af krigere i rustning. Af altødelæggende drager. Af unge mænd og kvinder, der langsomt opdager, at de har en større skæbne end at være væbner, køkkenpige og i mødet med modgang udvikler sig og ender med at påtage sig opgaver og ansvar, som alle andre viger tilbage fra.

Fantasy er også mørke, menneskesindets dunkleste krinkelkroge, sjælelammende angst for ikke at slå til og menneskelig tvivl om egne magiske evner & om hvem, man kan stole på.

Jeg har læst fantasy i årtier og elsker genren med alle dens konventioner, dens mulighed for eskapisme og dens fascinerende, vidtfavnende universer. Fantasy-genren er gigantisk og vildtvoksende. Jeg har udvalgt en række serier og enkeltstående romaner, som jeg selv har læst og genlæst. Nogle er på dansk, andre på engelsk. Heldigvis har den verdensomspændende succes med R.R. Martins serie Game of Thrones ført til, at flere og flere kvalitetsromaner bliver oversat til dansk. Men der findes stadig en del, der endnu kun er på engelsk, og de er taget med alligevel.

Fantasy findes til alle aldersgrupper. Her har jeg vægtet kvalitetsfantasy for voksne. Dvs. at de meget ungdommelige YAromaner med primært unge hovedpersoner, skal du finde andre steder. Er du fantasylæser selv, er der sikkert serie, som du ville have taget med og andre, du ville have udeladt. Det er det, der er så herligt ved at læse. Alle trækker noget forskelligt ud af romanerne, og alle har deres personlige favoritter. Her er mine.

Sanne, bibliotekar og fantasy-storlæser

Filer
Materialer
Reservér
  • Bog

Snigmorderens lærling

Af Robin Hobb (2017)
Læs mere
Joe Abercrombie: Stålets vilje : roman
Reservér
  • Bog

Stålets vilje : roman

Af Joe Abercrombie (2014)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Vindens navn

Af Patrick Rothfuss (2008)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Rød opstand

Af Pierce Brown (f. 1988) (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Tusindårsreglen - stjålen magi

Af Trudi Canavan (2018)
Læs mere
George R. R. Martin: Kampen om tronen
Reservér
  • Bog

Kampen om tronen

Af George R. R. Martin (2011)
Læs mere
Reservér
  • Bog

En konges vej. Del 1

Af Brandon Sanderson (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Det sidste ønske

Af Andrzej Sapkowski (2016)
Læs mere