Læselisten: Susanne Clod Pedersen anbefaler

08.09.21
Forfatter Susanne Clod Pedersen anbefaler de bedste bøger om vikingetiden

Susanne Clod Pedersen omtaler sig selv som en daneskjald - et udtryk for en dansk digter. Hun skriver historiske romaner, hvor hun vækker danmarkshistorien til live helt fra vikingetiden til middelalderen. Hvad er hendes læseanbefalinger til sommeren?

Susanne Clod Pedersen anbefaler her tre bøger til din sommer, som du kan dykke ned i.

På min læseliste: Røde Orm

"Denne sommer glæder jeg mig rigtig meget til at genlæse Frans. G. Bengtssons udødelige Røde Orm! Hans beskrivelser af vikingetiden er aldeles vidunderlige og hans humor uovertruffen. Kan hænde at alle fakta ikke ganske holder vand længere, men hvor er det bare en dejlig historie i et klingende rigt og højt begavet sprog!"

En bog jeg har læst for nyligt: Viking

"Jeg har lige læst historikeren Jeanette Varbergs nye bog Viking. Som vikinge-forfatter har jeg researchet vældig meget, og det er en ren fryd at kaste sig ud i hendes grandiose Danmarks-gobelin over de tidlige tider. Alle bør simpelthen læse den! Alle! For den både udvider og samler hele vævningen om vores fortid giver et letforståelig overblik."

En bog, der har inspireret mig: Gunløg Ormtunges saga

"De islandske sagaer inspirerer mig meget! Især Njals saga men nok allermest Gunløg Ormstunges saga. Hele min egen vikingeserie om Arnulf er født af Gunløgs hvasse tunge og stolte mod, og sagaerne giver et unikt indblik i vikingetiden og den tidlige middelalders forståelse af sig selv og hinanden. Det er koncentreret læsning med intense fuldblodsdramaer og geniale "oneliners"!"

 

Find Susanne Clod Pedersens anbefalinger herunder og et udvalg af hendes egne bøger.

Oprindeligt skrevet af Miriam, eReolen.

Materialer