Åsteder en podcast

Fortællinger i øret

Podcasts fra E-reolen

Det er ikke kun lydbøger som ligger på E-reolens side, der er også nogle perler af velproducerede podcasts. Den ene går fint i hånd med det tema, som Halsnæs Bibliotekerne har i 2020: Naturen.
Åsteder’ er en spændende fortælling om Gudenåens historie. I de 8 afsnit på ca. 15 minutter, kan man høre fortællinger om Øm kloster, Pramdragerstien,  og gamle ”gemte” broer.

Åen stod også for en del nødvendige transport igennem tiden, og det er overraskende hvilken vigtig betydning, som den har haft. Podcasten ’Åsteder’  kan derfor høres, som rejse tilbage i tiden, men den er også et perspektiv på den rolle, som naturen har spillet og spiller i dag. Man får helt sikket lyst til, at besøge nye steder på - eller nær den store og lange år. Den er mere end en kakaotur – den er et vigtigt stykke Danmarks historie, som fortæller om vigtige perioder og menneskers skæbner og muligheder.
 
Særligt fandt jeg afsnittet om Øm-kloster sjovt. Fortælleren tager en anderledes historisk vinkel på datidens forhold – nemlig via toiletterne. Hør hvad fersken- og blommekerner afslører om de katolske munke. Afsnittet om den ”Den genfundne bro”, som var gemt væk i 85 år rummer også en hel del overraskelser. Dem vil jeg ikke afsløre her.
 
Så dyk ned i fortællingen om Åen, som rummer flere interessante fortælleringer end man lige tror.
Der findes også en fin Podcasts om 'Natur' – som er en mini bog i serien ’Tænke pauser’. Lyt til et interessant interview med biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet, Rasmus Ejrnæs, om hans bog Natur.

Du kan se alle E-reolens podcasts her >>
 

Materiale
Materiale