Vores natur

07.04.20
I disse dage søger danskerne med god grund naturen

Bibliotekerne og DR har i 2020 fokus på VORES NATUR, og i den anledning har friluftsrådet oprettet hjemmesiden www.voresnatur.dk . Her kan du finde artikler og videoer der inspirerer til flere oplevelser i den danske natur.   

Du kan lytte til natur historier på podcast

Du kan tage på tur i naturen, men hvis du er haveejer behøver du ikke forlade matriklen for at opleve naturen. Med naturformidleren Anders Kofoeds podcasts kan du komme tæt på naturen både i baghaven, skoven og byen. Alt sammen i selskab med dyrene.

Hvis du vil høre stort og småt om naturen i ind- og udland, tilsat en god portion humor, er ’Det billige skidt’ med Vicky Knudsen og Sebastian Klein, et rigtig godt bud. Her giver de to kendte naturformidlere deres uforbeholdne mening om naturen, samt kårer ugens haj. 

Er man til radioudsendelser er der flere gode at vælge imellem:

  • Vildspor hvor forsker i biologi og naturentusiast, Rasmus Ejrnæs, inviterer dig i hvert progam på besøg i naturen.
  • Vildt naturligt her søger biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen, den naturlige forklaring på hvorfor verden ser ud som den gør - for der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag!

Hvis du er fanget indenfor bag høje bunker af hjemmearbejde, kan du logge på eReolen og fylde øregangene med natur.

Her finder du blandt andet en tænkepause om natur, et interview med biolog og seniorforsker Rasmus Ejrnæs eller du kan lytte til Åsteder, der med udgangspunkt i Gudenåen fortæller et stykke kulturhistorisk danmarkshistorie.

Sidst, men ikke mindst, er der også Danmarks naturkanon, der omfatter 15 unikke natursteder. Du kan enten selv besøge udvalgte naturområder, eller du kan læse om hvad der gør området specielt og lytte til podcasten.

Vil du selv være med?

Lige nu deler både biblioteker, organisationer og private billeder på instagram med #voresnatur – du er også meget velkommen til at være med!

 

Skrevet af bibliotekar Helle Rydhof