Kunstner Jeanne Rungby udstiller på Frederiksværk Bibliotek

15.07.20
Udstillingen er i august måned

Jeanne fortæller:

Uddannelse:

Jeg er uddannet speciallæge i otorhinolaryngologi. Jeg er autodidakt kunstner, har dog taget adskillige kurser i løbet af mit liv for at raffinere mine teknikker. Ligesom jeg har været i mesterlære hos flere kunstnere. (Mette Lorentsen, Else Håkonsen, Daniel Heugas, Createart academy, Holbæk kunsthøjskole, Engelsholm kunsthøjskole).  Jeg har malet og tegnet siden barndommen.

Abstrakte motiver:

Mine abstrakte motiver symboliserer menneskers livsvilkår og relationer til hinanden. Et fuglelignende væsen, der basker med vingerne, men holdes nede af gamle slidte alt for store sko, der er plantet solidt på jorden, symboliserer livets kamp mellem fornuft og følelser. Andre væsner sidder som parasitter på ryggen af hinanden, symboliserer at meget få relationer er ligeværdige i virkelighedens verden. Nogle løber så stærkt at de taber hovedet eller hjertet og misser livet. Væsener flettes ind i hinanden i en form for livsdans.

Figurative motiver:

At få en personlighed frem i et portræt - eller at gengive en stemning, et humør, et udtryk, finder jeg er en spændende udfordring. Næsen er et gennemgående tema i mit liv. Næsen symboliserer en fornemmelse for andre mennesker og dynamikken, psykologien i sociale relationer. Næsen er ansigtets centrum. I mit faglige liv som læge har næsekirurgien fyldt rigtigt meget. Næsekirurgi og æstetik hænger sammen. Næseaberne er et yndet motiv.

Matrialer:

Akrylmaleri eller Reliefkunst/collage, hvor der anvendes powertex, easy structure, materialer fra naturen, mos, plantedele, tekstiler, akrylmaling, pigmenter samt akrylink. Og til sidst lak.

Du kan læse og lære mere om Jeanne på hendes hjemmeside: Rungbyart.dk

Samt kontakte hende på:

 info@rungbyart.dk 

jearungby@dadlnet.dk

eller tlf: 29 44 41 22