Halsnæs Bogfest 2018

26.06.18
Halsnæs Bogfest 2018 – en inspirerende oplevelse for hele familien

Det globale i det lokale

Årets tema for Halsnæs Bogfest 2018 er det globale i det lokale. Temaet udspringer fra polarforsker Knud Rasmussen, der med sine videnskabelige ekspeditioner til Grønland samt særlige tilknytning til Hundested er et lokalt og globalt symbol.

Som forskerpionér har han inspireret nye generationer af forskere – heriblandt Rane og Eske Willerslev – og efterladt dybe spor i litteraturen både som forfatter og som inspirationskilde for andre kunstnere. Tænk blot på Tom Kristensens nekrologdigt "Det er Knud som er død" fra 1933 eller The Minds Of 99 og deres musikalske tolkning af samme digt.

Udsyn – udlængsel – tilknytning – rodløshed

Med afsæt i årets tema aktualiserer Halsnæs Bogfest sammen med journalist og forfatter Martin Breum den påvirkning klimaforandringer har fået for Arktis. Gennem sit foredrag diskuterer Breum, hvordan kampen om oliemilliarder, miljø og storpolitik stiller Danmark midt i verdens nye brændpunkt.

På det litterære felt kan Halsnæs Bogfest bl.a. præsenterer den anerkendte forfatter Ib Michael, som med sproget i sin hule hånd tager publikum med på en rejse, der ligeså vel kan foregå i barndomsbyen Roskilde som på kysterne langs Stillehavet. En rejse, hvor den gode historie kommer til sin ret.

Et tredje prominent navn, der gæster Bogfesten, er forfatterinde Iben Mondrup, som er opvokset i Grønland. Med udgangspunkt i gennembrudsromanen "Godhavn" – som vandt DR Romanprisen i 2015 – fortæller hun om en udflytterfamilies hverdag i Vestgrønland. Romanens skønhed og dybsindighed kommer til udtryk og bliver fortalt via børnenes indre refleksioner og følelsesliv, da deres hverdag er begrænset både geografisk og socialt.

Børnenes bogfest

I lighed med sidste år er der et omfangsrigt program for børn og familier. Alt fra teaterforestillingen "Sikke et vejr!" til historielæsning og workshops. Desuden kåres vinderen af Læsedysten også under Bogfesten, hvilket vi ser meget frem til.

Novellekonkurrence for unge

Årets novellekonkurrence er målrettet unge. Vi vil gerne høre deres historier og opfordrer alle mellem 15-20 år til at deltage. I forbindelse med novellekonkurrencen tilbyder vi deltagerne et intensiv skrivekursus med en etableret forfatter, der kan dele ud af egne erfaringer
og give gode råd med på vejen. Konkurrencen annonceres officielt i august, men du må gerne spidse blyanten allerede nu, for ud over flotte præmier bliver de bedste noveller også trykt og udgivet i bogform. Læs mere om konkurrencen her.

Det helt lokale

På Bogfesten kan du møde store og små lokale forlag, boghandlere og selvudgivere. Desuden bliver der mulighed for at købe mad og drikke. Derudover har vi inviteret to gengangere fra sidste år, Robert Zola Christensen og Anders Haahr Rasmussen, som ud over at være bysbørn er aktuelle med nye udgivelser.

Vi arbejder kontinuerligt på at gøre Halsnæs Bogfest til en spændende, nærværende og inspirerende oplevelse for dig og dine nærmeste. Deltagelse i Halsnæs Bogfest er gratis.