Fortælleskoven på Frederiksværk Bibliotek

07.02.19
Fortælleskoven vokser frem på Frederiksværk Bibliotek 22. februar – 20. maj

En Fortælleskov vokser frem på Frederiksværk Bibliotek med helt nye ord og billeder af forfatter Kim Fupz Aakeson og tegner Jørn Villumsen. Når man først har besøgt Fortælleskoven, er man selv blevet fortæller.

Fortælleskoven er et voksested for historier i ord og billeder. Her kan børn over 5 år bevæge sig frit blandt findeord, farevildelser, fantastiske fortællinger og fanfarer inde i et overdimensioneret dukketeater. Undervejs bliver børnene inspireret til at lave deres egne historier, så Fortælleskoven vokser og vokser. Herinde skinner solen altid. Og det sner, mens bladene springer ud. Vinden suser i trækronerne og Grøntrutteren spiser sig tyk i jordbær om natten.

I Fortælleskoven sker der løbende aktiviteter, hvor skovfogederne viser rundt og Anne-Berit holder workshops i skovcollager.

Skoler (0. – 4. klasse) kan booke et besøg i fortælleskoven med en skovfoged fra bibliotek - se mere her.

Børnehavernes storegrupper kan booke et besøg i fortælleskoven med en skovfoged fra biblioteket - se mere her

Skoven er dyrket frem med ordfrø af forfatter Kim Fupz Aakeson og billedfrø af tegner Jørn Villumsen i samarbejde med Biblioteket Frederiksberg, Biblioteket Albertslund og Helsingør bibliotek.

Fortælleskoven kan opleves på Frederiksværk Bibliotek frem til den 20. maj 2019.

Vi holder åbningsfest for hele familien lørdag d. 23. februar - se mere her om åbningsfesten.

Kim Fupz Aakeson om Fortælleskoven:
”Nogle gange kan man ikke se historien for bare ord. Nogle gange kan man ikke finde på noget som helst. Nogle gange hænger ordene ikke på træerne. Men i Fortælleskoven gør de, man kan plukke dem eller lade dem være, man kan gå på opdagelse mellem træerne, snuse noget op måske, rode i skovbunden, se hvad der gemmer sig i krattet, dagdrømme, man kan skrive lige hvad man vil, og fare ligeså vild det skal være.”

Pia From Michelsen, børnebibliotekar og projektleder på Fortælleskoven:
”Børnene vil i skoven både se, lytte og bevæge sig gennem ord og fortællinger. De vil møde skovens lyse side og dens mørke side - og de vil møde sjove overraskelser i både skovbund og trækroner. Undervejs vil skoven understøtte folkeskolens læringsmål i både dansk og naturfag.”