Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
0 Kr
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
For voksne

Skumringstid i Norden

12.11.18
Når det er mørkest i vores lande, tænder vi et lys og læser en bog – og det gør vi sammen over hele Norden på samme tid

Mandag 12. november klokken 19 holder vi Skumringstime og giver dermed nyt liv til den gamle nordiske fortælletradition.

På mere end 2000 biblioteker i Norden og Baltikum samles tusindvis af tilhørere i skumringstimen kl. 19 for at lytte til en nordisk fortælling.

Igen i år vil forfatter Hans Hansen læse højt for os. Denne gang præsenterer han en tekst af Islands højt elskede digter Einar Mar Gudmundsson fra ”Islandske konger”. 

”Islandske konger” er en samling fortællinger om den fiktive Knudsen-slægt, som bor i det lille fiskesamfund Tangavik. Tangavik rummer hele verden og her mødes sorg med glæde, død med liv, frygt med mod.

I byens centrum står næsten altid en Knudsen, og byen myldrer af legendariske fyldebøtter, snakkehoveder, mesterfiskere, skibsredere, lurendrejere og matematikgenier. Titlen på romanen kan synes paradoksal, da Island ikke har nogen konge.

I bogen er det nemlig de mange småkonger Einar Már Gudmundsson præsenterer, med reference til de danske konger, som jo i lang tid var islændingenes overhoved. I ”Islandske konger” er det netop tåberne, der er sat i helterollen og selv om man ikke har blåt blod i årerne, mener islændingene  alligevel godt, at man kan te sig som en konge. 

Aftenen slutter med et par fællessange akkompagneret af en af Halsnæs’ mange gode spillemænd.

Materialer