Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
85 kr.
For voksne

"Kysser himlen" - livet som jagerpilot

19.02.19
At være jagerpilot er ikke lutter ”Top Gun ”! Alle beslutning kan få store konsekvenser – både for piloten, familien og vennerne bagved.

Et foredrag der viser en side af en jagerpilots arbejde, som man sjældent får indblik i, og giver et billede af de udfordringer de står overfor som piloter i flyvevåbenet. 

MET kunne for første gang sætte sig i cockpittet på F-16 i 1993. Siden da har han fløjet over 3500 timer i henholdsvis ESK723, ESK726 og efter F-16 nedlukning på Aalborg, ESK727 på Skrydstrup. Han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak, og er dermed den eneste danske jagerpilot, der har deltaget i alle de krige som Flyvevåbnet har deltaget i.

Thomas er super god til at formidle sit budskab, og man bliver grebet af de fortællinger han kommer med. Men man bliver også mindet om, at det ikke er lutter ”Top Gun” at være jagerpilot – det er ramme alvor med potentielt store konsekvenser for piloten, familien og venner der er bagved.

Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I dette foredrag tager han en rejse gennem et liv, som har sit udspring i skyggen af den første månelanding.

Foredraget er for voksne og unge

Materialer