Om dette arrangement

Tid
12:00 - 18:00
Pris
175 - 225
Lokalitet
Arrenæs
Target
For voksne
For voksne

En tur i det vilde vikingekøkken

29.08.21
Tag med på sanketur og lær om vikingernes kogekunst

Vikingerne spiste godt og havde stort kendskab til naturens mange gaver - både dem der kunne bruges som lægeplanter, til magi eller til at spise.

Historier om gode måltider delt med fjender og frænder i bålets skær, har ført til både erobringer, krige og ægteskab mellem høvdingeslægter.

Tag med Liv og Thorvig ud i det grønne og gå på opdagelse i det store skatkammer af lækre vilde urter og hvad vi ellers møder på vores vej. Alt som en viking burde kende, og som du måske kan blive forundret over og inspireret af.

Vi sanker gode sager til vores festmåltid, som vi sammen tilbereder over det stemningsfulde bål.

Sagn og fortællinger hører også til sådan en dag, så imens I smager på vikingetiden vil Liv og Thorvig berette om guder og sagn.

Turen er for voksne - men børn fra 10 år og op er velkomne i selskab med en voksen.

Om turens guider og undervisere

Liv Louise Holm er til dagligt naturvejleder og historisk formidler. Hun arbejder som freelance med teambuilding, selvudvikling, guidede naturoplevelser, vild mad og sanketure samt undervisning til skolebørn i og om naturen og kulturen.

Historisk håndværk og magien i naturens rum har været den store inspirationskilde til at bringe fordybelsen, nærheden og glæden ind i menneskers liv igen.

I 2019 udgav Liv i samarbejde med Ribe VikingeCenter og Jim Lyngvild bogen ”Vikingens kogebog” som er inspireret af det historiske kendskab til madkulturen dengang og de vilde urter vi i dag kan finde.

Thorvig hedder også Hanne Hwass til dagligt og arbejder med kulturhistorisk formidling og storytelling som freelance.

Hanne har udviklet forløb til daginstitutioner om vikingtidens taktile håndværk og fortællinger der skaber grundlag for læring og nysgerrighed.

Hanne er passioneret i arbejdet med mennesker og har en kunstnerisk side hvor hun også underviser i tegning og billedkunst for store og små.

Det praktiske

Når du køber billet vil du blive bedt om at opgive din mailadresse. Det er for at vi kan kontakte dig omkring de praktiske detaljer når turen nærmer sig.

Siden opdateres løbende i forhold til eventuelle coronarestriktioner i forbindelse med arrangementet.