Om dette arrangement

Tid
15:00 - 18:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For alle
-nothing-
For børn

Skak - træn din hjerne

18.05.18
Kom og brug hjernen i Sundhedsugen - skak er en glimrende måde at dyrke mental fitness.

Skak (afledt af det persiske ord 'shah' – konge) er et brætspil for to spillere og et af verdens mest populære spil. Målet med spillet er at vinde ved at sætte modparten mat (også kaldet skakmat), hvilket sker ved at angribe dennes konge på en sådan måde, at angrebet ikke kan afværges.

Skak er en mental sport, hvor spillerne benytter de strategiske og taktiske elementer, som spillereglerne giver mulighed for, og kræver derfor brug af abstrakt deduktion.

Spillet foregår på et kvadratisk skabræt opdelt i 64 felter. Hver spiller besidder fra starten et sæt skakbrikker bestående af 16 brikker i en af to farver, der normalt er hvid og sort. Spillerne skiftes til at flytte en af sine egne brikker (udføre et træk), idet hvid altid trækker først, og en spiller kan ikke springe sin tur over. Flytningen skal ske ifølge reglerne for brikkernes forskellige trækmåder og spillereglerne i øvrigt.

Frederiksværk Skakklub stiller spil og skakure til rådighed. I vælger selv, om I vil spille med ur, men I kan jo prøve at spille lynskak eller hurtigskak.
Kender du/I ikke spillet, vil der være mulighed for lidt introduktion og vejledning - alle er velkomne.

Vi er tilstede både den 17. og 18. maj i tidsrummet kl. 15-18

Arrangementet er en del af Sundhedsugen